Рада ухвалила багатостраждальний безвізовий закон в редакції Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила багатостраждальний безвізовий закон в редакції Порошенка

Рада ухвалила багатостраждальний безвізовий закон в редакції Порошенка

Верховна Рада України затвердила Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році" в редакції президента Петра Порошенка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
За це рішення проголосували 278 із 340 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. Не голосували в повному складі фракція Опозиційний блок і група "Відродження".
Закон зобов'язує чиновників декларувати майно протягом 60 днів після набуття законом чинності, тобто вже в 2016 році, оскільки закон набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.
Цим законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якими в статті 1726 передбачено, що подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відповідальність за цією статтею за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щодо майна чи іншого об'єкта декларування, що має вартість, настає в разі, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 розмірів мінімальної заробітної плати.
Згідно зі змінами, до статті 3661 Кримінального кодексу України у разі якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 розмірів мінімальної заробітної плати, то це карається штрафом від двох тисяч п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років";
Передбачено, що протягом семи днів після подачі декларації суб'єкт декларування має право подати виправлену декларацію. Повна перевірка декларації полягає в з'ясуванні достовірності задекларованих відомостей, точності оцінки задекларованих активів, перевірці на наявність конфлікту інтересів і ознак незаконного збагачення і може здійснюватися в період здійснення суб'єктом декларування діяльності, пов'язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, а також протягом трьох років після припинення такої діяльності.
Передбачено також зобов'язати чиновників декларувати автомобілі вартістю від 50 мінімальних зарплат,
Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко ветував закон про систему електронних декларацій і повернув його Верховній Раді зі своїми пропозиціями, узгодженими з Євросоюзом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?