Рада ухвалила найважливіший закон: в соцмережах жартують, що потрібен ще один
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила найважливіший закон: в соцмережах жартують, що потрібен ще один

Верховна Рада України
Рада ухвалила найважливіший закон: в соцмережах жартують, що потрібен ще один

Верховна Рада проголосувала за законопроект №5390, який дозволить відшкодовувати громадянам вклади, залучені небанківськими фінустановами через банки, які збанкрутували.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.
Відповідне рішення було прийнято на пленарному засіданні 15 листопада. За прийняття документа проголосували 285 народних депутатів.
У пояснювальній записці до документа йдеться, що законопроект розроблений з метою забезпечення захисту прав фізичних осіб, які були обмануті за допомогою банків, вирішення питання про відшкодування їм коштів, а також для запобігання таким зловживанням у майбутньому.


Законопроектом передбачається внесення змін до законів України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", "Про банки і банківську діяльність" та "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Читайте також: Звернення Гонтаревої до українців схвилювало мережу: з'явилося відео
Згідно з цими змінами, до внеску прирівнюються кошти, залучені від фізичної особи в якості позики, або вклад до небанківської фінансової установи через банк, який виступив повіреним за відповідним договором, і на день набрання чинності закону №5390, віднесений до категорії неплатоспроможних.
У мережі звернули увагу на те, що автором законопроекту виступив президент Петро Порошенко і запропонували прийняти ще один закон.
"Ок, закон про захист ошуканих вкладників взяли. Автор сам Порошенко. А як щодо закону про захист ошуканих виборців? Буде такий?", - написав у Facebook блогер Антон Ходза.
Igor Szdnipro: "А це хіба не один з пунктів шатуна?"

Tymur O'Sheah: "Так мені нарешті компенсують 40000 рублів з ощадбанку СРСР?"
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко особисто втрутився в бійку вкладників банку "Михайлівський", який був раніше був визнаний неплатоспроможним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?