Рада ухвалила важливий закон про бійців АТО і амністію
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила важливий закон про бійців АТО і амністію

Рада ухвалила важливий закон про бійців АТО і амністію
Джерело:  УНН

Народні депутати України

ухвалили закон про амністію для учасників бойових дій, обвинувачених або засуджених за злочини, які не є особливо тяжкими.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНН

.


За відповідний законопроект проголосували 247 народних обранців.


Закон поширюється, в першу чергу, на неповнолітніх і жінок, а також чоловіків, які мають дітей віком до 16 років або дітей-інвалідів. Також його застосують до інвалідів першої, другої та третьої груп, хворих на туберкульоз, онкологічні захворювання, осіб, які досягли пенсійного віку.


Крім того, законом пропонується звільнити від відбування покарання у вигляді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в зоні АТО в період її проведення, отримали статус учасника бойових дій, обвинувачених, засуджених за вчинення злочинів, які не є особливо тяжкими злочинами проти життя і здоров'я людини.


Відповідно до закону, питання про застосування амністії вирішується виключно судом за ініціативою прокурора, органу або установи виконання покарань, обвинуваченого або засудженого, їх захисників чи законних представників.


У свою чергу, спікер Верховної Ради Андрій Парубій сказав: "Проект закону про амністію в 2016 році - це про амністію наших військовослужбовців, які пішли на фронт, іноді не маючи документів, наших "майданівців", у яких документи згоріли в "профспілці" та вони не мали на фронті досить документів, щоб зареєструватися".


"Щоб не допустити їх переслідування, нам треба цей закон прийняти. Нам треба не займатися демагогією і популізмом, а підтримати наших хлопців, щодо яких правоохоронні органи сьогодні ведуть слідство", - додав голова Ради.


Раніше в ДНР також

зажадали амністії для бойовиків

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?