Рада ухвалила Виборчий кодекс з відкритими списками
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада ухвалила Виборчий кодекс з відкритими списками

Рада ухвалила Виборчий кодекс з відкритими списками
Джерело:  online.ua

Український парламент ухвалив у другому читанні проект Виборчого кодексу, який передбачає відкриті списки.Проект закону №3112-1 підтримали 230 нардепів, з необхідних 226, передає ONLINE.UA.

Зранку 11 липня спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що залишилось всього 26 правок, які стосуються перехідних положень до кодексу. Їх нардепи розглянули протягом 20 хвилин. Окрім того, один з ініціаторів законопроекту Олександр Черненко підкреслив, що головна поправка у тому, що закон набирає чинності з 1 грудня 2023 року, крім окремих пунктів.

 Варто зазначити, що перед голосуванням представники всіх фракцій висловилися за підтримку Виборчого Кодексу. Парубій заявив, що це буде історичне рішення Верховної Ради 8 скликання.

За його словами, має бути три голосування - повернення до правок, які напрацювала робоча група, потім голосування за ці правки пакетом, і, вже третім голосуванням - ухвалення Кодексу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд прокоментувала призначення Володимиром Зеленським нардепа від "Батьківщини" Владислава Бухарєва головою Служби зовнішньої розвідки. Вона нагадала, що в біографії багато скандальних фактів. І за це доведеться нести відповідальність президенту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?