Рада ухвалила закон, що дозволяє Луценку очолити ГПУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила закон, що дозволяє Луценку очолити ГПУ

Рада ухвалила закон, що дозволяє Луценку очолити ГПУ
Джерело:  ЛІГА.net

Верховна Рада затвердила закон, що дозволяє народному депутату і голові фракції "Блок Петра Порошенка"Юрію Луценку стати генеральним прокурором.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
Парламент змінив вимоги до кандидата на посаду генпрокурора і врегулював питання заочного засудження. За зміни до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури №4645 в цілому проголосували 258 народних депутатів.
Законопроект дозволяє займати пост генпрокурора людині без вищої юридичної освіти, але з п'ятирічним досвідом роботи в законодавчому та/або виконавчому органі не менше 5 років.
Кандидатура Луценка на посаду генпрокурора широко обговорювалася. Сам нардеп, коментуючи можливість такого призначення, відзначав, що законодавство не дозволяє йому зайняти цей пост, тому що вимагає від генпрокурора юридичної освіти і 10 років досвіду в юридичній сфері. Однак Луценко заявляв, що якщо законодавство буде змінено, він готовий розглянути таку пропозицію.
Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко переніс свій робочий візит до Великої Британії, який анонсувався на 11-12 травня, після того, як у Верховній Раді не підтримали законопроект, який дозволить призначити Генеральним прокурором людину без вищої юридичної освіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?