Рада ухвалила закон, який обіцяє бізнесу захмарні перспективи
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада ухвалила закон, який обіцяє бізнесу захмарні перспективи

Рада ухвалила закон, який обіцяє бізнесу захмарні перспективи

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про приєднання України до Угоди про державні закупівлі" №0085. Документ відкриє українським компаніям доступ до нових міжнародних ринків збуту з річним обсягом закупівель в $1,7 трильйона.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Обозреватель.
За ухвалення законопроекту проголосували 243 народних депутати.
Угода СОТ є однією з найбільш вагомих міжнародних угод в сфері державних закупівель, яка визначає рамкові вимоги до здійснення державних закупівель 44 країнами-членами (включаючи 28 держав ЄС, а також США, Японію, Канаду, Гонконг-Китай, Сінгапур, Корею та інші).
"Основними перевагами приєднання до Угоди СОТ є відкриття і доступ українських компаній до нових міжнародних ринків збуту з річним обсягом закупівель $1,7 трлн, створення іміджу України як країни, яка реалізує в сфері держзакупівель кращі міжнародні стандарти; сприяння проактивного антикорупційної політики; залучення на ринок Україна міжнародних інвесторів", - говориться в пояснювальній записці законопроекту.
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус в своєму акаунті в Twitter привітав схвалення парламентом закону.
"Рада сьогодні в ударі. Ратифікували угоду GPA - доступ нашого бізнесу на ринок держзакупівель інших країн розміром в $1,7 трлн", - пише міністр.
Нагадаємо, якби в середині лютого проходили вибори до Верховної Ради, то достатню кількість голосів для входження в неї могли б отримати сім партій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?