Рада відхилила законопроект про поправки до скандального "закону Савченко"
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відхилила законопроект про поправки до скандального "закону Савченко"

Верховна Рада України
Рада відхилила законопроект про поправки до скандального "закону Савченко"

Верховна Рада на вечірньому засіданні в четвер, 13 квітня, провалила у другому читанні урядовий законопроект №5259 "Про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування терміну попереднього ув'язнення", або так званого "закону Савченко" .

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.

Ухвалення документа в другому читанні підтримали лише 209 нардепів, а його направлення на повторне друге читання - 217 парламентаріїв.

"Законопроект №5259 відхилений", - сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій, після чого закрив вечірнє засідання.

Читайте також: У Києві звільнений за "законом Савченко" пограбував дитсадок: з'явилися фото і відео

Законопроект передбачав, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі, крім визначених цим законопроектом випадків.

Планувалося встановити, що зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості проводиться з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі. При цьому в разі засудження до позбавлення волі при сукупності злочинів, якщо хоча б один із злочинів є тяжким або особливо тяжким, передбачалося, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.

Пропонувалося встановити, що в разі засудження до позбавлення волі за вчинення злочину повторно, рецидив злочинів попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.

Як повідомляв ONLINE.UA, за час дії так званого "закону Савченко" на свободу достроково вийшли 8,7 тисячі ув'язнених, з яких 1313 осіб підозрювали в скоєнні тяжких злочинів, при цьому протягом 2016 року 55 вбивств в Україні вчинили саме злочинці з числа звільнених в рамках "закону Савченко".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?