Рада відмовилася скасувати закон, який наробив галасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відмовилася скасувати закон, який наробив галасу

Рада відмовилася скасувати закон, який наробив галасу
Джерело:  online.ua

Верховна Рада відхилила постанову голови антикорупційного комітету Єгора Соболєва про скасування ухваленого закону про е-декларування для антикорупціонерів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".
Повідомляється, що за постанову Соболєва проголосували 46 депутатів. "Постанову відхилено", - заявив спікер парламенту.
Нагадаємо 23 березня Рада затвердила зміни до е-декларування, яким військовослужбовців-контрактників і мобілізованих бійців звільняють від обов'язку заповнювати електронні декларації. "За" законопроект проголосували 268 нардепів, документ був затверджений з поправками.
Депутат Тетяна Чорновол відкликала внесену раніше норму про вимогу декларування доходів редакторів та засновників ЗМІ. Водночас заповнювати електронні декларації зобов'язали зокрема представників антикорупційних організацій.
У свою чергу голова антикорупційного комітету Соболєв розкритикував кінцевий варіант документа і виступив за повторне друге читання законопроекту.
"Тими голосуваннями, які відбулися в цьому залі, пробиті діри в одному з найважливіших антикорупційних законів, який дуже підтримувало європейське співтовариство і наші друзі в США. Нагадаю, що саме це законодавство є обов'язковою умовою для скасування віз для українців до Європи", - заявив Соболєв.

Читайте також: У Раді розгорівся новий потужний скандал з НАБУ
"Я не уявляю, як цей закон зможе підписати спікер парламенту. Він суперечить собі в кожній статті... Ми щойно проголосували поправку Чорновол про те, що люди, які вперше подають декларацію, повинні це зробити в 2018 році. І потім голосуємо правку Алексєєва, що вони повинні подати декларацію до 1 травня 2017 року. Прошу відправити його на повторне друге читання", - сказав депутат.
Як повідомляв ONLINE.UA, нардеп від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул виступив у Верховній Раді російською мовою, що стало причиною перепалки на засіданні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?