Рада висловила ставлення до українських квот на радіо і ТБ
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада висловила ставлення до українських квот на радіо і ТБ

Рада висловила ставлення до українських квот на радіо і ТБ

Депутати відмовилися прийняти в другому читанні  законопроект про введення квот на україномовні пісні для радіо.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.
За це проголосували лише 205 депутатів. Повернення до розгляду цього документа підтримали лише 203 депутати, після чого спікер Андрій Парубій переніс розгляд.
Законопроект передбачає, що передачі європейського виробництва, а також США і Канади повинні становити не менше 70% загального тижневого обсягу мовлення, в тому числі не менше 50% загального тижневого обсягу мовлення - передачі українського виробництва. У радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення.
У разі, якщо передача створена на замовлення або за участю одного або декількох юридичних осіб з Росії, така передача не може вважатися передачею європейського або українського виробництва.
Даний законопроект був зареєстрований в Раді ще 30 квітня 2015 року. У першому читанні депутати ухвалили його минулого листопада.
Раніше повідомлялося, що  музиканти розійшлися в думках щодо законопроекту про введення квот на україномовні пісні для радіо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?