Рада ввела кримінальну відповідальність за зйомку ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада ввела кримінальну відповідальність за зйомку ЗСУ

Рада ввела кримінальну відповідальність за зйомку ЗСУ
Джерело:  online.ua

24 березня український парламент ухвалив законопроєкт про кримінальну відповідальність за незаконну фото- та відеозйомку переміщення ЗСУ та міжнародної військової допомоги під час воєнного стану.

Джерело: сайт  Верховної Ради України

ВРУ запровадила кримінальну відповідальність за зйомку ЗСУ

В ухваленому законопроєкті йдеться про те, що розповсюдження даних про направлення, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну, якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генштабом ЗСУ, або без отримання письмового дозволу Генштабу на її розповсюдження, передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

За розповсюдження інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших військових формувань України, якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генштабом ЗСУ, або без отримання письмового дозволу Генштабу на її розповсюдження – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те що за ці дії, якщо вони були вчені за попередньою змовою групою осіб, або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України чи незаконним збройним формуванням, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, – позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?