Рада зафіксувала вихід Росії з Мінських угод й Нормандського формату
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада зафіксувала вихід Росії з Мінських угод й Нормандського формату

Рада зафіксувала вихід Росії з Мінських угод й Нормандського формату
Джерело:  online.ua

22 лютого український парламент ухвалив заяву в зв’язку з визнанням очільником Кремля Володимиром Путіним незалежності "ЛДНР". Народні обранці звертають увагу на те, що це рішення де-факто підтвердило вихід РФ із Мінських угод та Нормандського формату.

Джерело: Фейсбук-сторінка ВРУ

Рада ухвалила заяву через визнання Росією ОРДЛО

За словами депутатів, прийнявши рішення очільник Кремля Володимир Путіна в односторонньому порядку де-факто вивів РФ з Мінських домовленостей, підписантом яких вона є, а також зруйнував відповідний переговорний процес на рівні країн - учасниць Нормандського формату та у рамках Тристоронньої контактної групи.

В рамках процесу мирного врегулювання та законодавством України визначені поняття тимчасово окупованих територій як "окремі райони Донецької і Луганської областей України" та межі цих тимчасово окупованих Російською Федерацією українських територій. Будь-яких інших утворень на території зазначених областей України не існує. Україна залишається відданою політико-дипломатичному шляху врегулюванню міжнародного збройного конфлікту, - йдеться в заяві українського парламенту.

Варто звернути увагу на те, що це рішення підтримали 336 народних обранців.

Окрім того, парламент закликав іноземні держави і міжнародні та регіональні організації не визнавати незалежність "ЛДНР". Також нардепи підтримали ініціативу президента України про скликання термінового розширеного засідання Ради Безпеки ООН (Саміт безпеки).

Верховна Рада закликає запровадити додаткові жорсткі секторальні, фінансові та персональні санкції проти Російської Федерації та її керівництва з метою зупинення її збройної агресії проти України та запобігання подальшій ескалації безпекової ситуації в Європі, включно з замороженням запуску Північного Потоку-2, відключення Російської Федерації від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів (SWIFT) та заборону експорту до Російської Федерації високих технологій, - наголошують нардепи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?