Рада запровадила надзвичайний стан в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада запровадила надзвичайний стан в Україні

Рада запровадила надзвичайний стан в Україні
Джерело:  online.ua

23 лютого Верховна Рада України проголосувала за введення надзвичайного стану на всій території України крім Донецької та Луганської областей, де вже діє особливий стан.

Джерело: трансляція засідання ВРУ, текст закону

В Україні запровадили надзвичайний стан на 30 днів

За Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення надзвичайного стану в окремих регіонах України" (№7108) проголосували 335 народних депутатів.

Перед голосуванням нардепів, у Раді виступив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов попросив підтримати рішення про введення надзвичайного стану.

Він зазначив, що підривна діяльність спеціальних служб РФ, підтримувана нею діяльність сепаратистських сил, кримінальних та незаконних військових угрупувань на окупованих територіях Донецької та Луганської області, здійснення ними терористичної діяльності набули характеру збройного протистояння і загрожують поширенням на інші регіони нашої країни.

З метою нормалізації обстановки в державі, забезпечення захисту та охорони державного кордону, протидії злочинності, підтримання громадської безпеки та порядку, створення умов для належного функціонування органів державної влади, місцевого самоврядування та інших інститутів громадянського суспільства, запобігання спробам захоплення державної влади та зміни конституційного ладу України шляхом насильства... на засіданні РНБО було прийнято відповідне рішення. Я дуже прошу підтримати це рішення, - сказав Данілов.

Він запевнив, що ситуація є контрольованою, хоч і не простою.

За даними всіх розвідок наших партнерів, нашої розвідки, наших аналітиків, без внутрішньої дестабілізації ... захоплення нашої країни неможливе. Питання внутрішньої дестабілізації для РФ – це питання №1. Щоб запобігти цьому, й запроваджується надзвичайний стан, - пояснив секретар РНБО.

Фото - скріншот

Надзвичайний стан буде діяти на території всіх областей України (крім Донецької та Луганської) та у місті Києві з 00 годин 00 хвилин 24 лютого строком на 30 діб.

За потребою, його можуть подовжити до 60 діб в окремих регіонах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?