Рада зменшила кількість районів в Україні - що важливо знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада зменшила кількість районів в Україні - що важливо знати кожному

Рада зменшила кількість районів в Україні - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

17 липня український парламнет підтримав проєкт постанови № 3650 про ліквідацію 490 існуючих районів і створення замість них 138 нових. Варто звернути увагу на те, що за відповідне рішення проголосували 238 народних обранців. Що важливо розуміти, спочатку Верховній Раді озвучили пропозицію створити 129 нових районів, пізніше їх кількість збільшили до 136. Однак під час засідання у п’ятницю депутати проголосували за створення 138 нових районів. Окрім того, наголошується, що постанову ухвалили з урахуванням пропозицій комітету. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

Зокрема комітет запропонував додатково до списку районів, які запропонував Кабмін, утворити у Вінницькій області – Жмеринський район, у Дніпропетровській - Синельниківський район, у Закарпатській - Рахівській район, у Івано-Франківській - Верховинський район, у Київській - Вишгородський район, в Одеській - Березівський район, у Херсонській - Бериславський і Скадовський райони, у Чернігівській - Корюківський район.

В постанові зазначається, що межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу району.

"Вибори депутатів райрад ліквідованих районів більше будуть не проводитися. Повноваження депутатів районних рад у ліквідованих районах, припиняються в день набуття повноважень депутатів, обраних на виборах у нових районах. Центральна виборча комісія має забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з врахуванням новоутворених районів. Місцеві вибори заплановані на 25 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив, що постановою завершиться реформа децентралізації в Україні.

Як відомо, 15 липня український парламент на прохання фракції "Слуга народу" зняла з розгляду проєкт постанови про скорочення в чотири рази кількості районів в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  13 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила закон, який вносить зміни до державного бюджету України на 2020 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?