Рада знову "прокотила" найважливіший законопроект
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада знову "прокотила" найважливіший законопроект

Рада знову "прокотила" найважливіший законопроект
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді на черговому пленарному засіданні 20 жовтня не включили до порядку денного розгляд законопроекту про спеціальну конфіскацію майна, завдяки якому Україна змогла б повернути вкрадені президентом-утікачем Віктором Януковичем кошти.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Спікер ВР Андрій Парубій заявив на початку засідання, що просить включити до порядку денного відповідний документ під номером 5088, і наголосив, що це дуже знакове і важливе питання.
За словами Парубія, завдяки голосуванню депутатів буде зрозуміло, чи готові парламентарі повернути в бюджет кошти Януковича.
Після цього депутати проголосували за включення законопроекту про спецконфіскацію до порядку денного: «за» відповідне рішення висловилися 205 парламентаріїв при необхідному мінімумі в 226 голосів.
Після цього Парубій знову поставив питання на голосування, підкресливши, що включення документа до порядку денного є символічною дією, і на засіданні 20 жовтня за сам законопроект про спецконфіскацію голосувати не планується.
Однак знову набралося тільки 205 голосів.
Потім спікер ВР запропонував проголосувати за внесення до порядку законопроекту №5142 про повернення коштів Януковича, який входить в пакет разом із законопроектом про спецконфіскацію.
Депутати відхилили включення і цього законопроекту до порядку денного: три спроби голосування принесли послідовно 190, 199 і 188 голосів.
Відзначимо, раніше депутати вже неодноразово відмовлялися розглядати законопроект про спецконфіскацію - в кінці вересня і на початку жовтня.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр юстиції Павло Петренко пояснив, чому ухвалення закону про спецконфіскацію життєво важливо для України. За його словами, закон про спецконфіскацію забезпечує дохідну частину державного бюджету майже на 50 мільярдів гривень, а ті, хто не проголосують за цей закон, фактично підтримають Януковича і його оточення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?