Рада зняла депутатську недоторканість
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада зняла депутатську недоторканість

Рада зняла депутатську недоторканість

Народні депутати Верховної Ради підтримали ініціативу про скасування недоторканості. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Голосування відбулося вранці у вівторок, 3 вересня. Напередодні президент Володимир Зеленський виступив з трибуни парламенту із закликом до депутатів.

Законопроект №7203, який отримав підтримку народних депутатів, стосувався внесення змін до 80-й статті Конституції.

Загалом відомо, що на користь ініціативи проголосували 252 нардепи від фракції "Слуга Народу", 24 - від "Європейської Солідарності", 23 - від "Батьківщини", 22 - від групи "За майбутнє", 19 - від "Голосу" та ще 33 позафракційних. Три представника фракції Петра Порошенка утримались від участі, а одіозна "Опозиційна платформа - За життя" проігнорувала голосування.

Слід нагадати, що зняття недоторканості відкриває змогу правоохоронцям для притягнення до відповідальності нардепів за кримінальні злочини. Законопроект набуває сили з 1 січня 2020 року.

Зеленський раніше під час виступу у Раді заявив, що нардепи окрім згаданої недоторканості кримінальної мають так званий індемнітет. Він гарантує, що посадовець не буде притягнутий до відповідальності за політичну діяльність - заяви та голосування. Це гарантує виконання ним обов'язків.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент висловився про те, що парламент підтримає його законодавчі ініціативи, які, у свою чергу були обіцянками українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?