Рада зважилася на довгоочікуване призначення - що варто знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада зважилася на довгоочікуване призначення - що варто знати

Рада зважилася на довгоочікуване призначення - що варто знати
Джерело:  online.ua

Народні депутати провели голосування з приводу призначення нового голови правління Нацбанку України. Верховна Рада підтримала кандидата Кирила Шевченка — голову правління "Укргазбанку". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки засідання.

За офіційними даними, свій голос на користь Шевченка віддали 332 депутати. Новообраний керівник НБУ виступив у день призначення, 16 липня, з трибуни Ради.

"По-перше, безумовно я підтримую політику НБУ спрямовану на забезпечення макрофінансової стабільності банківської системи… По-друге, НБУ надалі буде продовжувати заходи щодо посилення фінансової стійкості банків. У тому числі треба підсилити роботу з часткою проблемних кредитів у банківській системі, яка сьогодні становить 48%", - пояснив Шевченко.

Нагадаємо, він працював на посаді голови правління "Укргазбанку" з травня 2015 року. До того Шевченко також відзначився працею у банку "Фінанси і кредит" - з 1996 до 2006 року він був начальником відділу нормативів, заступником начальника управління активно-пасивних операцій, заступником голови правління, першим заступником голови правління.

Нового очільника НБУ вже привітав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Уряд готовий спільно з НБУ працювати для відновлення економіки, макроекономічною стабільністю та доступністю кредитного ресурсу. Уряд та Нацбанк мають спільну мету та завдання — це зростання економіки нашої країни та підвищення добробуту всіх українців", - наголосила його пресслужба.

Нагадаємо, попереднього голову правління НБУ Якова Смолія відправили у відставку після скандалу. Він заявив про систематичний політичний тиск та сам ініціював своє звільнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, молоді працівники Національного банку України неочікувано для всіх записали відеозвернення до глави держави Володимира Зеленського — молодь попросила українського лідера не допустити знищення незалежності регулятора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?