Рада звернулася до Вселенського патріарха з історичним проханням
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада звернулася до Вселенського патріарха з історичним проханням

Верховна Рада України
Рада звернулася до Вселенського патріарха з історичним проханням

Депутати Верховної Ради підтримали постанову про звернення парламенту до Вселенського патріарха, предстоятеля Константинопольської православної церкви Варфоломія I щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на проект документа, розміщений на сайті Верховної Ради.
За таке рішення проголосували 245 народних депутатів. Авторами документа є голова Верховної Ради Андрій Парубій та народні депутати Сергій Висоцький, Андрій Левус, Микола Княжицький, Марія Матіос, Віктор Єленський.
У пояснювальній записці говориться, що в зв'язку з агресією Російської Федерації проти України і окупацією частини українських територій більшість населення України вже не сприймає ідею церковного об'єднання з Патріархом Московським Кірілом, який має не останню роль в гібридній війні, що триває проти України.
Саме тому, на погляд українських парламентаріїв, актуальним питанням є отримання Православною Церквою в Україні автокефалії.
Раніше повідомлялося, що Верховна Рада ухвалила закон "Про телебачення і радіомовлення", який встановлює 35-відсоткові квоти для пісень українською мовою в радіоефірі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?