Рада звільнила двох міністрів - що про це відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада звільнила двох міністрів - що про це відомо

Рада звільнила двох міністрів - що про це відомо
Джерело:  online.ua

Нардепи Верховної Ради підтримали звільнення очільників двох міністерств - охорони здоров'я Іллі Ємця та фінансів Ігоря Уманського. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання українського парламенту у понеділок, 30 березня.

Постанову про відставку двох топ-посадовців підтримали 271 депутат (проти Ємця) та 219 (проти Уманського).

Також парламент не зміг затвердити на згаданих посадах нових очільників міністерств. МОЗ повинен був очолити Максим Степанов, а Мінфін - Сергій Марченко.

Водночас президент Володимир Зеленський спрямував у Раду лист, яким прохав зняти з розгляду призначення Ольги Буславець міністеркою енергетики.

Нагадаємо, протягом останніх тижнів медіа неодноразово інформували про плани Іллі Емця залишити посаду голови МОЗ. Паралельно з'являлися заяви про відсутність таких намірів.

Звільнення міністра охорони здоров'я сталося на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Через поширення інфекції в Україні до 24 квітня ввели карантинні обмеження. Кількість хворих у країні зросло до 480 станом на 30 березня.

Як повідомляв ONLINE.UA, після гучного скандалу з так званою Нацплатформу примирення і єдності позаштатного радника очільника РНБО України Сергія Сивохо звільнили з посади. Цю інформацію офіційно підтвердив Апарат відомства 30 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?