Рада звільнила першого міністра - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада звільнила першого міністра - що відомо

Рада звільнила першого міністра - що відомо
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді у вівторок, 4 лютого, провели голосування щодо звільнення Альони Бабак — очільниці Міністерства розвитку громад і територій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію парламентського засідання.

Усунення с посади міністерки підтримали 266 народних депутатів. Представники фракції "Європейська солідарність" не голосували "за". Вони пояснили це відсутністю видимих для них причин.

Сама Бабак заявила, що вирішила залишити роботу в міністерстві за особистим рішенням.

Нагадаємо, міністерка написала заяву про звільнення ще 16 січня. В уряді зазначали тоді, що посадовиця не могла впоратися зі своїми обов'язками та "не делегувала повноваження".

Це звільнення — перше для оновленого за часів президента Володимира Зеленського Кабінету міністрів.

Нещодавно також стався політичний скандал за участю прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Він написав заяву про відставку, але чомусь прийшов з нею в Офіс президента — до Зеленського, замість подання звернення у Раду. Втім, його не звільнили.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці січня у Кабміні вирішили звільнити голову "Укрзалізниці" Євгена Кравцова. Прем'єр Гончарук анонсував проведення незабаром конкурсу. Відставку він назвав кроком, який був необхідним для перезавантаження структури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?