Радбез ООН не прийняв російський проєкт резолюції про "допомогу" Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Радбез ООН не прийняв російський проєкт резолюції про "допомогу" Україні

Радбез ООН не прийняв російський проєкт резолюції про "допомогу" Україні
Джерело:  online.ua

23 березня Рада Безпеки ООН відхилила підготовлений Росією проєкт резолюції про надання «допомоги» та «захист» цивільного населення в Україні.

Джерело: ООН

РБ ООН не прийняла резолюцію РФ

Дві країни проголосували за (РФ, Китай), нуль проголосували проти, а 13 країн, у тому числі Сполучені Штати, утрималися від голосування. Для ухвалення постанови необхідно було дев’ять голосів «за».

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд виступила напередодні голосування, заявивши, що Росія знову намагається використати Раду Безпеки для «прикриття своїх жорстоких дій».

Дійсно безсовісно, що Росія мала нахабство висунути резолюцію з проханням до міжнародної спільноти вирішити людську кризу, яку сама Росія створила. Росія не піклується про погіршення гуманітарних умов чи мільйони життів і мрій, які зруйнувала війна. Якби їм було цікаво, вони б припинили воювати.

Вона додала, що в резолюції Росії «не згадується про її роль як єдиної причини цієї кризи. І наш голос покаже, що ми не будемо грати в цьому жодної ролі».

Посол Росії в ООН Василь Небензя також виступив перед голосуванням, заявивши, що їхній проект резолюції «аналогічний іншим проектам гуманітарних резолюцій».

Члени Радбезу Франція та Мексика відмовилися виносити підготовлений ними проєкт резолюції на розгляд РБ, усвідомлюючи, що Росія, яка є постійним членом РБ, наклала б на нього вето. Тому проєкт документа було винесено на обговорення Генасамблеї, яка ухвалює рішення простою більшістю.

Натомість Генасамблея, як очікується, ухвалить у четвер резолюцію «Гуманітарні наслідки агресії проти України».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?