Радбез ООН обговорив газову атаку в Сирії: Росія знову "відзначилася"
Категорія
Світ
Дата публікації

Радбез ООН обговорив газову атаку в Сирії: Росія знову "відзначилася"

Радбез ООН обговорив газову атаку в Сирії: Росія знову "відзначилася"

Рада Безпеки ООН після повідомлень про застосування хімічної зброї у сирійській провінції Ідліб провела екстрене засідання: Великобританія, США і Франція представили проект резолюції із закликом провести розслідування трагедії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ООН
У свою чергу, представники Росії і Китаю заявили, що необхідності у такій резолюції немає, і документ не був винесений на голосування.
Перед членами Ради безпеки ООН виступив помічник генерального секретаря ООН і високий представник з питань роззброєння Кім Вон Су, який розповів, що інформація про трагедії все ще продовжує надходити і точних даних ООН поки не має.
Читайт також: Німеччина назвала Росію відповідальною за хімічну атаку у Сирії
"Нам відомо, що напад було скоєно в житлових районах. Але поки немає точної інформації про те , яким чином воно було здійснено", - заявив він.
При цьому Кім Вон Су уточнив, що збір і аналіз інформації вже розпочався, а на місце готові прибути експерти.
"Якщо інформація про цей інцидент буде підтверджена, то він стане найбільшим нападом із застосуванням хімічної зброї в Сирії з часу трагедії в Східній Гуті у серпні 2013 року", - зазначив помічник генсека ООН.
За останніми даними, в результаті хімічної атаки в Сирії 4 квітня загинули 100 людей, ще 300 постраждали. Серед жертв газової атаки багато дітей.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше в мережі з'явилося шокуюче відео перших хвилин після газової атаки у Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?