Радбез ООН зібрався через спроби Росії анексувати території України
Категорія
Світ
Дата публікації

Радбез ООН зібрався через спроби Росії анексувати території України

Радбез ООН зібрався через спроби Росії анексувати території України
Джерело:  online.ua

Рада безпеки ООН проводить засідання з питань підтримки миру й безпеки в Україні. На ньому мають ухвалити резолюцію, яка закликатиме не визнавати жодних змін статусу тимчасово окупованих територій України. 

Джерело: трансляція засідання

РБ ООН зібрався через анексію Росією українських територій

Резолюція була ініційована США та Албанією після проведення Росією псевдореферендумів на окупованих українських територіях.

Вона засуджує фіктивні референдуми, організовані РФ у Луганській, Донецькій, Херсонській і Запорізькій областях України.

Текст документа не опублікували у відкритому доступі.

Це саме те, для чого Рада Безпеки була створена. Захищати суверенітет, захищати територіальну цілісність, сприяти миру та безпеці. Організація Об’єднаних Націй була побудована на ідеї, що жодній країні більше ніколи не буде дозволено захоплювати територію іншої силою, - заявила на початку засідання посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Резолюція також закликає Росію негайно вивести війська з України, припинивши вторгнення.

Рада Безпеки на чолі з Францією розпочала засідання, незважаючи на те, що Росія, один із п’яти постійних членів, накладе на нього вето.

Раніше держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати домагатимуться голосування на Генеральній Асамблеї.

Якщо Росія заблокує Раду Безпеки від виконання своїх обов’язків, ми попросимо Генеральну Асамблею ООН, де кожна країна має право голосу, чітко дати зрозуміти, що перекроювати кордони силою неприйнятно, — сказав Блінкен журналістам у Вашингтоні.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?