Радбез ООН зняв з КНДР частину санкцій
Категорія
Світ
Дата публікації

Радбез ООН зняв з КНДР частину санкцій

Радбез ООН зняв з КНДР частину санкцій
Джерело:  online.ua

Радбез ООН зняв з КНДР частину санкцій, щоб хоч трохи допомогти з подоланням гуманітарної кризи в країні. 

Джерело: Yonhap News

ООН зняла з КНДР частину санкцій

Рада Безпеки ООН схвалила винятки із санкцій для Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які дозволяють імпорт у північну Корею наметів для надання гуманітарної допомоги населенню.

Як повідомляють представники комітету ООН з нагляду за санкціями, скасування обмежень діятиме протягом дев'яти місяців.

Хоча неясно, коли товари будуть доставлені до КНДР. Адже країна має дуже суворий прикордонний контроль через пандемію COVID-19.

Раніше, 20 липня, комітет ООН з нагляду за санкціями схвалив тимчасове зняття заборони на ввезення п'яти "багатоцільових" наметів у КНДР для надання гуманітарної допомоги цивільному населенню.

Так ООН хоче допомогти Північній Кореї впоратися із посухою та іншими надзвичайними ситуаціями.

Санкції світу проти КНДР: що відомо

Північна Корея перебуває під санкціями ООН за свою ядерну програму та програму балістичних ракет з 2006 року.

Проте КНДР продовжувала розробляти ядерну зброю і виробляти ядерний матеріал у 2023 році, ухиляючись від санкцій, спрямованих на припинення фінансування ядерної програми Пхеньяна і програм балістичних ракет.

Після рекордного рівня кіберкрадіжок у 2022 році, який оцінюється в 1,7 мільярда доларів, хакери КНДР продовжували успішно атакувати кіберкриптовалютні та інші фінансові біржі по всьому світу, — пишуть незалежні спостерігачі за санкціями у доповіді комітету Ради Безпеки ООН.

Відомо, що у Північній Кореї цілі сім'ї вмирають від голоду через дефіцит запасів харчів на тлі пандемії Covid-19 і зацікавленості верховного лідера в ядерній зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?