Радбез РФ висловився за визнання ОРДЛО — Путін відреагував
Категорія
Політика
Дата публікації

Радбез РФ висловився за визнання ОРДЛО — Путін відреагував

Радбез РФ висловився за визнання ОРДЛО — Путін відреагував
Джерело:  online.ua

Представники Радбезу РФ запропонували визнати так звані "ЛДНР" - непідконтрольні Україні райони Донецької та Луганської областей.

Джерело: засідання Радбезу РФ

Путіну пропонують визнати ОРДЛО 

Так, за словами заступника голови адміністрації президента РФ Дмитра Козака, ні Україні, ні країнам Заходу нібито не потрібні не підконтрольні районі Донбасу.

Сьогодні очевидно стало, що ні Україні, ні її західним союзникам Донбас абсолютно не потрібен, на будь-яких умовах. Робиться все для того, щоб заморозити цей конфлікт, - заявив Козак.

Козак також просив у Путіна можливості висловити свою думку з приводу питання визнання ОРДЛО, однак очільник Кремля йому відмовив.

Давайте обмежимося поки що вашим виступом з вашою оцінкою переговорного процесу. Спасибі, - відповів Козаку Путін.

Керівник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін вирішив піти ще далі та запропонував приєднати непідконтрольні Україні території Донбасу до Росії.

Пізніше на уточнююче питання Путіна Наришкін відповів, що виступає за визнання "ЛДНР".

Наприкінці засідання очільник Кремля заявив, що рішення щодо визнання непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей буде прийняте сьогодні.

Шановні колеги, я вашу думку почув. Рішення буде прийнято сьогодні, - заявив Путін.

Перед цим міністр МВС РФ  Володимир Колокольцев запропонував визнати ОРДЛО у адміністративних межах Донецької та Луганської областей.

Необхідно визнавати ці "республіки", їхню правосуб'єктність. Але я хотів би внести поправку - визнавати в тих адміністративних межах, в яких ці "республіки" перебували до "окупації" Збройними силами України", - заявив Колокольцев.

У той же час глава уряду РФ Михайло Мішустін заявив, що російський уряд багато місяців веде підготовку до можливих наслідків такого рішення.

Ми вже багато місяців ведемо підготовку до можливої реакції до визнання "ЛНР" та "ДНР". Я маю на увазі, насамперед, імпортозаміщення та аналіз усіх ризиків, з якими ми можемо зіткнутися у разі прийняття такого рішення, - заявив Мішустін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?