Раді пропонують перейменувати одне з найдавніших міст України
Категорія
Україна
Дата публікації

Раді пропонують перейменувати одне з найдавніших міст України

Раді пропонують перейменувати одне з найдавніших міст України
Джерело:  online.ua

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав ініціативу перейменування Переяслава-Хмельницького. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво парламенту.

За словами прессекретарки спікер Ольги Туній, рішення отримало одноголосну підтримку. Йдеться про повернення місту історичної назви - Переяслав.

"Сподіваюсь, Верховна Рада також підтримає цю пропозицію та відновить історичну справедливість!" - підкреслила представниця Дмитра Разумкова.

Слід нагадати, що Переяслав - одне з найдавніших міст на території сучасної України. Перша згадка про нього датована у літописах 907 роком.

За висновками істориків, місто служило адміністративним центром однойменного князівства. У 1239 році його пограбували монголи під лідерством Бату-хана. У 1654 році гетьман Богдан Хмельницький та влада Московії тут підписали угоду, за якою Військо Запорізьке ставало васалом царя.

Як повідомляв ONLINE.UA, президенту Володимиру Зеленському запропонували перейменувати Російську Федерацію на Московію. Ця ініціатива була названа допомогою у поверненні до історичних витоків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?