Радник Порошенка назвав єдиний спосіб звільнення Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Радник Порошенка назвав єдиний спосіб звільнення Донбасу

Радник Порошенка назвав єдиний спосіб звільнення Донбасу
Джерело:  online.ua

Радник міністра оборони і президента України Степана Полторака і Петра Порошенка Юрій Бірюков повідомив, що єдиним способом звільнення Донбасу є політико-дипломатичний.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Ми хочемо війни з Російською Федерацією? З ядерною державою, у якій армія в 4,5 рази більше, ніж наша? Ми чого саме хочемо? Ми хочемо танчиками проїхати до кордону? Цього не буде. Для того, щоб військовими методами зачистити Донецьк, його потрібно стерти з лиця землі. Ми будемо бомбити Донецьк? Ні, не будемо", - заявив Бірюков.
На його думку, єдиний шлях звільнення Донбасу - це політико-дипломатичний, адже військового механізму звільнення України немає.
"Єдиний шлях вирішення цієї всієї історії - політико-дипломатичний. Так. Тому що військового механізму звільнення у нас немає. Ну, немає. Його не існує! Для того, щоб зачистити Донецьк, його потрібно методично місяцями повністю просто знищувати. Хтось готовий віддати такий наказ? Точно не Петро Олексійович Порошенко. Тому що тоді кількість загиблих мирних жителів буде вимірюватися сотнями тисяч", - заявив Бірюков.

Читайте також: Порошенко розповів, чого чекає від суду над Росією в Гаазі: з'явилося відео
Радник міністра оборони і президента України нагадав, як знищили Донецький аеропорт.
"Який варіант? Візьміть просто Донецький аеропорт. Три чортових бетонних будівлі, які утримували 242 дні. Це три будівлі, які просто методично довбали усіма калібрами з того боку - для того, щоб в них зайти. І просто їх знищили. Так ось, як нам зайти в Донецьк військовими методами? Ніяк. Хіба тільки ми їх почнемо довбати. Ось в цьому і питання: який сенс впроваджувати воєнний стан? Для чого? Для того, щоб оголосити війну Російській Федерації?" - заявив Бірюков.
Бірюков також розповів, що у нас немає поки ніяких військових варіантів рішення, але і в Росії вже теж ніяких варіантів немає.
"Я знаю, як ми нарощуємо Збройні сили України. Я знаю, що вони вже усвідомили, що ніяких військових варіантів у нас немає. У нас немає поки ніяких військових варіантів рішення. А у них вже теж ніяких варіантів немає. Дійти до кордонів Донецької, Луганській області? Харківська народна республіка? Ага! Зараз! Там взагалі вже без варіантів", - сказав він.
"Відповідно, економіка Росії. Літні берці ви бачили. Їм це дорого. Зараз для них це - валіза без ручки. Кинути вони не можуть - ну, тому що там вся ось ця їхня ординська історія. Одразу почнуться питання: так а що це було в результаті? Так ми захищаємо російськомовне населення чи ні?!" - підсумував Бірюков.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: У 2014 році російські танки могли доїхати до Одеси за три дні, були плани і щодо Києва - Юрій Бірюков

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?