Радник президента розповів, як Рада підвела Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Радник президента розповів, як Рада підвела Зеленського

Радник президента розповів, як Рада підвела Зеленського
Джерело:  online.ua

Сьогодні на своєму позачерговому засіданні Верховна Рада відмовилася включати до порядку денного президентські законопроекти. Таким чином, народні депутати порушили домовленості, досягнуті в ході консультацій, вважає радник президента - представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.

«Президент чітко заявив в своїй програмі, що він за відкриті списки, за новий виборчий кодекс. За результатами вчорашніх домовленостей було запропоновано конструктивне рішення - це зниження прохідного бар'єру до 3%, а також виключення мажоритарної системи виборів. Рада це не підтримала, не дивлячись на те, що мала домовленості з Президентом», - сказав Руслан Стефанчук.

На його погляд, внесений сьогодні законопроект не є найкращим варіантом, але і прийняти виборчий кодекс поки нереально.

«Закриті списки - це не те, про що ми мріємо. Але це точно краще, ніж та система з «гречкосіями» мажоритарниками, яка є. Тому ми погодилися на цей варіант », - підкреслив Стефанчук.

Нагадаємо, що 21 травня відбулися консультації президента і лідерів депутатських груп і фракцій. Одним з підсумків зустрічі стало рішення про проведення позачергового засідання парламенту для розгляду президентського законопроекту про зміну системи виборів народних депутатів. Однак, як повідомляв ONLINE.UA, народні депутати відмовилися навіть вносити законопроект президента до порядку денного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?