Радник Трампа терміново їде до Путіна - названа причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Радник Трампа терміново їде до Путіна - названа причина

Радник Трампа терміново їде до Путіна - названа причина

22 жовтня радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон розпочинає дводенний офіційний візит до Росії. Відомо, що він планує зустрітися з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і президентом Володимиром Путіним, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Раніше в ЗМІ поширювалася інформація, що Вашингтон має намір денонсувати Договір 1987 року про ліквідацію ядерних ракет середнього і меншого радіусу дії. Болтон приїде в РФ, щоб обговрити саме це питання.

Речник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що Путін прийме Болтона, хоча "це не відбудеться" 22 жовтня, в перший офіційний день візиту. За попередніми даними, 22 жовтня Болтон зустрінеться з Лавровим.

Також вказано, що радник Трампа відвідає Азербайджан, Грузію і Вірменію.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков очікує від Болтона "професійного уточнення точного значення" позиції Трампа щодо договору 1987 року. В РФ стверджують, що одностороннє виведення США з цієї угоди буде "дуже небезпечним" та призведе до "військово-технічної" відповіді.

Нагадаємо, влітку 2018 року Болтон вже їздив до Росії в рамках підготовки зустрічі Путіна і Трампа в Гельсінкі. Але тоді ні візит Болтона, ні переговори Путіна і Трампа до поліпшення відносин між країнами так і не привели — цю зустріч жорстко розкритикували в США, де відразу ж почали активне обговорення нових санкційних законопроектів против РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  президент Росії Володимир Путін і американський лідер Дональд Трамп можуть зустрітися в Парижі 11 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?