Радянський Союз курить: в Росії жорстко пройшлися по Путіну через його брехню
Категорія
Світ
Дата публікації

Радянський Союз курить: в Росії жорстко пройшлися по Путіну через його брехню

Радянський Союз курить: в Росії жорстко пройшлися по Путіну через його брехню
Джерело:  online.ua

Якщо в Радянському Союзі було прийнято приховувати правду про трагедії і замовчувати про дії держави, то президент Росії  Володимир Путін  пішов набагато далі в своїй пропаганді: він відверто бреше всьому світу і не соромиться своєї жахливої ​​брехні, вважає відомий російський журналіст Євген Левкович.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Левковича.


«Кажуть, Радянський Союз був державою тотальної брехні. Це, може бути, і так, але що стосується, наприклад, того ж Чорнобиля, який я застав, або загибелі 66 осіб під час футбольного матчу в "Лужниках", то брехні як такої в цих випадках не було. Радянський Союз просто не повідомив про ці трагедії, намагався всіляко приховати, ховав загиблих під наглядом КДБ, не пускаючи на похорон нікого, крім найближчих родичів, але він все ж не говорив, Союз цей, що реактор працює в штатному режимі, або що з футболу все вийшли живими і неушкодженими. Він просто мовчав», - написав російський журналіст.


«Не пригадаю я, щоб в Союзі, при всіх його тоталітарних кошмарах, хтось брехав так, як це робить сьогодні Путін. До кома в горлі. До суміші обурення, від якого збивається дихання і темніє в очах, з якоюсь бешкетною дитячою цікавістю - невже так взагалі буває? Перша особа держави. Перед сотнею журналістів з усіх великих інформаційних агентств», - пише Левкович.


«Каже, що його війська не мають ніякого відношення ні до захоплення Криму, ні до бійні в Донбасі, а потім, через пару років, рівно так само усміхаючись і рівно цим же журналістам, ніби розповідаючи анекдот на сімейному вечорі, упускає побіжно "ми змушені були захищати російськомовне населення". І всі мовчать. Деякі навіть іржуть.

Гете. Рейнеке-лис», - вважає Левкович.


«Радянський Союз курить в стороні в порівнянні з цим монстром. У Радянському Союзі не було інтернету, ми отримували інформацію мало не з вуст в уста, не все, але дуже багато, можна було приховати, а потім це стало неможливим. І здавалося, що ця неможливість якраз і захистить від тотальної брехні», - продовжує російський журналіст.


«Ні, каже нам товариш Путін. Ви нічого не знаєте про брехню. Це можна робити і ось так. І навіть так. Чому ні? Щоб увійти в історію, говорить нам товариш Путін, досить бути відмороженим ублюдком, кидати, коли ніхто не очікує, нападати, коли ніхто не може себе захистити, вести себе, як крокодил в Нагатинскій заплаві - ну, хто може припустити, що його в принципі можливо там побачити? І як себе налаштувати на цю зустріч? Це ж неймовірно», - пише Левкович.


«Цікаво, до речі, було б провести дослідження і порахувати, скільки загиблих українських солдат і добровольців не були тим самим "російськомовним населенням". Для якого відсотка з них російська мова не була рідною. Припускаю, що відсотків двадцять набереться, максимум. Комок у горлі. Неймовірно», - написав російський журналіст.


Катя Каляєва: Тому що чекіст, це його професія.


Михайло Коченков: А має бути вироком.


Олександр Єрасов: Путін не може собі навіть уявити, що комусь брехня огидна само по собі, навіть якщо брешуть для твоєї ж користі. Ну а те, що Крим це величезна користь всім росіянам, це його переконання. Переконання злодюжки, витрушувати з краденого гаманця чужі цінності перед своєю співмешканкою.


Родіон Водейко: До речі, радянська пропаганда НІКОЛИ не визнавала свою брехню заднім числом. Путін вже кілька разів публічно це зробив, а вже його ґеббельси - і того частіше себе висікли. І всім п ...


Dmitry Zelensky: "Мовчання - одна з форм (або найгірша з форм) брехні ..." - (с).


Як повідомляв ONLINE.UA, пропагандист  Олександр Коц, що відповідає в російському виданні "Комсомольская правда" за висвітлення військових конфліктів і яро підтримує політику президента Росії Володимира Путіна, зганьбився в соцмережах з фейком про українську історію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?