Ракетна атака РФ викликала перебої із тепло та водопостачанням в Україні і залишила без світла частину Молдови
Категорія
Україна
Дата публікації

Ракетна атака РФ викликала перебої із тепло та водопостачанням в Україні і залишила без світла частину Молдови

Ракетна атака РФ викликала перебої із тепло та водопостачанням в Україні і залишила без світла частину Молдови
Джерело:  online.ua

Через ранкову масовану ракетну атаку окупаційної армії РФ в Україні виникли проблеми із електрозабезпеченням та тепло і водопостачанням у багатьох великих містах. Частково перебої із подачею електроенергії також спостерігались в сусідній Молдові.

Джерело:  Newsmaker

Що відомо про наслідки масованої ракетної атаки окупантів по Україні 16 грудня  

У держпідприємстві Moldelectrica повідомили, що ризик відключення електрики в Молдові дуже високий.

Між тим речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що окупанти вперше під час масованої ракетної атаки по Україні підняли стратегічні літаки Ту-95 із ракетами "Калібр" з авіабази "Енгельс".

За словами Ігната, війська випустили Україною "все, що в них було", крім іранських дронів-камікадзе.

Дронів не було, проте росіяни застосовували все, що в них було окрім дронів. Піднімали Ту-95, СУ-35, МІГ-31. Особливості як такої не було, проте вперше запускали Ту-95 з Енгельса. Раніше такого не було, - зазначив речник ПС ЗСУ.

Наслідки ворожої ракетної атаки по містах та регіонах

Миколаїв:  через ранкову ракетну атаку в п'ятницю, 16 грудня, в Миколаєві зупинилась частина котелень. Також в регіоні вже застосовані графіки аварійних відключень світла.

У зв'язку з ранковою ракетною атакою, у Миколаєві та області застосовані графіки аварійних відключень електропостачання. Призупинено роботу частини котелень ОКП "Миколаївоблтеплоенерго". Подача тепла відновиться після стабілізації ситуації, - повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

До того ж як зазначив очільник міста, тролейбуси і трамваї у Миколаєві тимчасово не працюють.Також не здійснюється розвіз електротранспортом очищеної води.

Окрім того, наразі ПрАТ Миколаївська ТЕЦ проводить ремонтні роботи на теплових мережах. У зв’язку з цим, відключене теплопостачання на кількох вулицях, - наголосив Сєнкевич.

Адреси можна дізнатись  за посиланням.

Харків:  мер міста Ігор Терехов повідомив, що внаслідок ранкової масованої ракетної атаки окупаційна армія РФ пошкодила велику кількість об'єктів інфраструктури.

Сьогодні наш ворог знову обстріляв місто Харків. Є колосальні інфраструктурні руйнування, це насамперед - енергетична система. Наші комунальні служби разом із енергетиками вже почали усувати те, що накоїв ворог, - зазначив Терехов.

Терехов зазначив, що у будинках харків'ян наразі немає електрики, опалення, а також припинено водопостачання.

Він попросив мешканців поставитися з терпінням до того, що зараз відбувається та скористатися "Пунктами незламності". Там містян забезпечать харчуванням та гарячими напоями, а також місцями для підзарядки мобільних телефонів.

Мер наголосив, що влада зробить усе можливе, щоб у найкоротші терміни відновити наслідки російських ударів.

Кривий Ріг:  за інформацією заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, внаслідок влучання ракети окупантів у житловий будинок у місті продовжує зростати кількість постраждалих.

Як пише Тимошенко, внаслідок удару було зруйновано один з п‘яти під‘їздів.

Наразі відомо про 2 загиблих, ще 6 отримали поранення, серед них 3 дітей.

Під завалами можливо перебуває 2 особи, з них 1 дитина. Рятувальні служби продовжують працювати на місці, - зазначив заступник керівника ОП.

Київ: Тимошенко підтвердив наявні проблеми із теплозабезпеченням та водопостачанням у столиці та кількох областях.

Ми підтверджуємо прильоти в енергооб'єкти в декількох областях нашої країни, у тому числі і в Києві. Саме тому зараз вводяться екстрені аварійні відключення по всій країні, в незалежності від того, чи був у цій області приліт, чи ні. нагадаю, у нас єдина енергосистема по всій країні, - підкреслив заступник керівника ОП.

Тимошенко зазначив, що комунальники та рятувальники уже працюють на місцях влучання. При цьому він попередив, що можливі перепади водопостачання та теплопостачання у декількох областях.

Треба потерпіти декілька годин, сподіваємося, що ми зможемо швидко відновити систему, - наголосив Тимошенко.

Коростень:  за інформацією мера міста Володимира Москаленка, під час ворожої масованої ракетної атаки по Житомирській області одна з ракет окупантів впала у Коростені.

Я хочу вас проінформувати. На жаль, на території нашої громади зафіксовано влучання російської ракети, - зазначив Москаленко.

За його словами, наразі відключені всі електромережі.

Наші енергетики ведуть роботи. Але я не виключаю, що цей процес продовжиться далі. Тому треба бути готовим до того, що у нас довго не буде світла, - наголосив мер міста.

Черкаси, Умань та Кіровоградська область повністю знеструмлені внаслідок масованої ракетної атаки росіян території України 16 грудня.

За словами мера Черкас та керівника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, ідповідні служби працюють, аби відновити електроенергію у Черкасах.

Внаслідок ракетних ударів по окремих територіях України, Кіровоградщина також повністю знеструмлена, - повідомив Андрій Райкович.

Дніпро:  через масовану атаку України в п'ятницю, 16 грудня, в Дніпрі призупинено роботу тролейбусів та трамваїв. Метро в місті наразі працює як укриття.

Станом на 10:00 відсутнє живлення на підстанціях електротранспорту та метрополітену. Зупинено роботу метрополітену та всіх технічних рейсів електротранспорту, - повідомили у міському департаменті транспорту ДМР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?