Раптовий спалах коронавірусу в школі - МОЗ пояснило план дій
Категорія
Україна
Дата публікації

Раптовий спалах коронавірусу в школі - МОЗ пояснило план дій

Раптовий спалах коронавірусу в школі - МОЗ пояснило план дій
Джерело:  online.ua

Вже з 1 вересня більшість українських шкіл запрацює у звичайному режимі, однак за певними правилами безпеки через карантин. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, як необхідно діяти в разі виявлення підозри на COVID-19 у закладах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ефір "Сніданку з 1+1".

За його словами, перш за все потенційно хвору дитину відокремлюють від класу.

"Якщо у дитини виявили відповідні симптоми, то дитину відводять в окреме приміщення, одягають на неї маску, телефонують батькам. Якщо є потреба, викликають швидку допомогу, або мобільну бригаду, щоб зробити тестування і підтвердити чи не підтвердити covid-19. Потім вже або дитина йде додому, на самоізоляцію. Якщо у неї стан середньої важкості, то до лікарні", - пояснив міністр.

Степанов додав, самоізоляція торкається усього класу в разі виявлення коронавірусу.

"Одразу після підтвердження коронавірусу з класом починає працювати епідеміолог, який відправляє увесь клас на самоізоляцію. Зрозуміло, що контактними особами є клас. Це вже рішення ухвалює виключно епідеміолог", - додав він.

Нагадаємо, за виключенням "червоної зони" карантину, усі школи працюватимуть у звичному режимі. МОЗ для того розробив низку спеціальних правил, які підвищать безпеку школярів та персоналу закладів.

Станом на ранок 26 серпня в Україні зареєстрували 110 085 випадків COVID-19, за попередню добу кількість збільшилася на 1 670. Карантин, згідно з обговоренням на вищому рівні, продовжать до листопада.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд узгодив початок навчального року в нормальному режимі з 1 вересня. Тим часом у Міністерстві охорони здоров’я оновили правила роботи навчальних закладів. Як саме працюватимуть школи — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?