Раша Срака стала послом Словенії в Росії: в мережі активно обговорюють новий фейк
Категорія
Світ
Дата публікації

Раша Срака стала послом Словенії в Росії: в мережі активно обговорюють новий фейк

Раша Срака стала послом Словенії в Росії: в мережі активно обговорюють новий фейк
Джерело:  online.ua

Словенська дзюдоїстка Раша Срака (так, це її справжнє ім'я та прізвище, Raša Sraka) доволі відома медійна особа, яка неодноразово ставала героїнею мемів та каламбурів. Цього разу про спортсменку вигадали ще й фейк, який опублікувало чимало російських ЗМІ, мовляв, вона стала посло Словенії в РФ, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що одним з перших про це написало російське видання "Панорама" - воно сатиричне та пише фейкові новини. А вже згодом цю "новину" підхопили інші ЗМІ. Що цікаво, перевірити її на сайті міністерства закордонних справ Словенії, на який всі так посилаються та цитують її "міністра" Душана Сральковіча, ніхто не спромігся. Насправді тамтешнє МЗС очолює Міро Церар, який свого часу навіть був прем'єр-міністром Словенії.

В мережі вже почали активно обговорювати фейк. Користувачі пишуть, що в словенських дипломатів "все нормально з почуттям гумору", а також "що на Захарову та Лаврова чекає приємна співпраця".

Раша Срака – чемпіонка Європи 2003 року з дзюдо, неодноразовий призер чемпіонатів світу і Європи з дзюдо. Виступала у ваговій категорії до 70 кг. Зріст – 174 см. Брала участь у літніх Олімпійських іграх 2004 року та 2012 року. Трохи згодом вона зробила перерву на час вагітності. Однак до спорту так і не повернулася. Зараз жінка виховує двох дітей.
Як повідомляв ONLINE.UA, офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова стверджує, що закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної"  є "примусовою українізацією" і забороняє російську мову. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?