Разумков оголосив про майже повну перемогу над кнопкодавством
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков оголосив про майже повну перемогу над кнопкодавством

Разумков оголосив про майже повну перемогу над кнопкодавством
Джерело:  online.ua

Проблема кнопкодавства серед народних депутатів Верховної Ради майже приборкана, оголосив спікер Дмитро Разумков. Політик виступив на погоджувальному засіданні парламенту з поясненням про поточний стан проблеми. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію засідання у понеділок, 25 січня.

За його словами, заходи з викорінення все ще тривають станом на початок 2021 року.

“Цього майже вже немає, але “майже” нас також не влаштовує… Ми повинні зробити так, щоб це був не зовсім приємний етап в історії Верховної Ради України. Головне в цьому реченні слово - “історії”, - пояснив спікер.

Він наголосив, наразі від’єднали від системи голосування місця для депутатів з тимчасово окупованих територій, які залишаються зарезервованими. Також знаходиться у розробці спеціальний законопроєкт, який дозволяє нардепу голосувати виключно із зареєстрованого для нього місця.

Повна ліквідація можливості для кнопкодавства зникне після впровадження нової системи “Рада”. Усі порушення фіксуватимуть додаткові відеокамери спостереження.

“Починати змінюватися, необхідно насамперед з себе. Сподіваюся, що Верховна Рада займатиме саме таку позицію”, - резюмував Разумков.

Нагадаємо, також у Раді озвучували тези про необхідність введення жорсткіших штрафів проти посадовців, які вдаються до кнопкодавства.

Як повідомляв ONLINE.UA, покарання за кнопкодавство у Верховній Раді може стати у майбутньому суворішим, наголосив спікер Дмитро Разумков. Він наголосив, що отримує безліч скарг від нардепів, які бідкаються на можливість неотримання зарплати через пропущені голосування. Раніше ж вважалося, що посадовці ледь не ігноруватимуть штрафи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?