Разумков підписав документ про невідкладну боротьбу з тарифною кризою
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков підписав документ про невідкладну боротьбу з тарифною кризою

Разумков підписав документ про невідкладну боротьбу з тарифною кризою
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков поставив підпис на постанові, яка передбачає миттєві заходи для подолання кризи з тарифами в Україні. Документ спрямований на соціальний захист населення через підвищення цін на комунальні послуги. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.

За оприлюдненими даними, проєкт №4650 ставить завдання уряду у наступний місяць підготувати Раді пропозиції для внесення змін у держбюджет-2021. Вони повинні передбачати збільшені видатки на пільги й житлові субсидії українцям, які підуть на сплачення комуналки та придбання енергоносіїв.

“Окрім того, уряд має подати пропозиції щодо змін до законодавства з метою завершення опалювального сезону 2020 – 2021 років на основі системи надання житлово-комунальних послуг населення, що діяла до 1 січня 2021 року”, - зауважили у парламенті.

Також нардепи пропонують Кабміну розглянути такі кроки для поліпшення ситуації:

  • встановлення граничних націнок на постачання опалення, гарячої води, електроенергії, природного газу;

  • встановлення окремого тарифу для населення на перші 100 кіловатів електроенергії за місяць;

  • встановлення окремого тарифу на електроенергію для споживачів з електричними опалювальними установками чи для негазифікованих будинків — до 3 тисяч кіловатів на місяць.

У Раді рекомендують вдосконалити критерії для надання допомоги вразливим категоріям споживачів за адресою їхнього споживання. Також передбачається розробити механізм компенсації за оплату газопостачання й опалення за січень 2021 року.

На адресу Антимонопольного комітету постанова робить рекомендацію щодо заходів, які б унеможливили зловживання на ринку з боку монополістів.

Як повідомляв ONLINE.UA, тарифи на опалення та гарячу воду в Україні не змінюватимуться у більшому напрямку через встановлену граничну ціну на газ, нагадав президент Володимир Зеленський. Наразі такий граничний показник лімітує ціну на паливо до 6,99 гривні за кубометр. Цьому передувала нарада з керівниками обласних державних адміністрацій та керівництва НАК “Нафтогаз”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?