Разумков пояснив, чому Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков пояснив, чому Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс

Разумков пояснив, чому Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс
Джерело:  censor.net.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що немає остаточного варіанту законопроєкту змін до Виборчого кодексу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

За його словами, рішення президента Володимира Зеленського заблокувати 14 вересня відповідну ініціативу було цілком правильним.

Голова парламенту пояснив, що президентська команда виступила за зниження прохідного бар'єру. Завдяки цьому у Раду проходило б менше депутатів від певних партій, проте пропорції зберігалися б. Також наголошувалося на відході від мажоритарної системи.

"Якщо ми беремо теоретично 225 осіб, які сьогодні проходять за списком, і, на жаль, 199 по мажоритарці – не 225, тому що у нас частина Донбасу окупована, Крим окупований, де ми не можемо вибирати мажоритарників, то різниця буде не дуже велика", - вважає Разумков.

Спікер відзначив, що це не матиме впливу на ефективність роботи установи.

"А це важливо в контексті, що потрібно намагатися виконувати те, що ти обіцяв людям. Я розумію, що бувають речі, на які ти не можеш вплинути, а є речі, які можна взяти і зробити", - підкреслив посадовець.

Як повідомляв ONLINE.UA, джерела у фракції "Слуга Народу"розповіли про обурення Разумкова через провал голосування щодо законопроєкту стосовно прослуховування нардепів правоохоронними органами - НАБУ та ДБР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?