Разумков приготував депутатам неприємний сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

Разумков приготував депутатам неприємний сюрприз

Разумков приготував депутатам неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Очільник Верховної Ради Дмитро Разумков виступив з важливою заявою. За його словами, парламент вже наступної сесії може розглянути зміни до Конституції щодо зменшення кількості нардепів. Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

Нардепи можуть схвалити законопроєкт №1017, який передбачає зменшення кількості народних обранців до 300 та запровадження пропорційної виборчої системи.

"Думаю, що так. Є рішення Конституційного суду", – наголосив Дмитро Разумков.

Окрім того, політик висловив жаль з приводу того, що Конституційний суд завернув законопроєкт щодо позбавлення мандаду нардепів-кнопкодавів та прогульників.

"І особисто мені шкода, що саме так. Я вважаю, все ж таки, якщо народний депутат кнопкодавить або не виконує своїх функцій, то йому нема чого робити у Верховній Раді, хай йдуть займатись чимось іншим", – наголосив спікер Ради.

Варто зазначити, що наступна сесія Верховної Ради почнеться 4 лютого.

Нагадаємо, що Конституційний суд України визнав конституційним законопроект про зменшення конституційного складу Верховної Ради України і закріплення пропорційної виборчої системи.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно спікер парламенту Дмитро Разумков спростував відомості про підвищення зарплати народних депутатів до 100 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?