Разумков прийняв екстрене рішення через ситуацію з коронавірусом
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков прийняв екстрене рішення через ситуацію з коронавірусом

Разумков прийняв екстрене рішення через ситуацію з коронавірусом
Джерело:  online.ua

У зв'язку з захворюванням на коронавірув спікер парламенту Дмитро Разумков прийняв екстрене рішення - він поклав виконання обов'язків голови Верховної Ради на віце-спікерку Олену Кондратюк. Нова глава парламенту відразу ж приступила до роботи і вже на засідання ВРУ у вівторок, 17 листопада, запросила прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, щоб він відзвітував перед депутатами про ситуацію з коронавірусом в Україні. Нардепи розраховують від Шмигаля почути доповідь щодо державної політики боротьби з COVID-19 і виходу України з карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВРУ.

На погоджувальній раді 16 листопада Разумков брав участь онлайн, так як знаходиться на самоізоляції. Він нагадав депутатам, що сьогодні парламент знову зіткнувся з серйозними викликами і повинен в терміновому порядку вирішити масу кризових питань. Разумков закликав усіх депутатів консолідуватися і прийняти вкрай важливі для України рішення на завтрашньому засіданні.

"Верховна Рада в черговий раз, як уже неодноразово було в історії нашої держави, зможе об'єднатися навколо вирішення глобальних питань, вирішення кризових моментів, які ми з вами всі відчуваємо і бачимо в країні. Це цілий ряд аспектів: і ковід, і економічна ситуація і багато інших викликів які повинні бути подолані, в першу чергу, за підтримки Верховної Ради України ", - звернувся Разумков до нардепів.

Олена Кондратюк після призначення на посаду побажала найскорішого одужання Разумкова, першому віце-спікеру Руслану Стефанчук і іншим народним депутатам, які перебувають на лікуванні з коронавірусом. Вона нагадала розклад ВРУ на цей тиждень, згідно з яким парламент 17 листопада працюватиме повноцінний сесійний день, а в середу, четвер і п'ятницю (18,19 і 20 листопада) - в комітетах Верховної Ради.

Як відомо, на засіданні ВРУ 17 листопада нардепи мають намір розглянути постанову про скасування карантину вихідного дня і законопроект про відстрочку РРО - обов'язкового застосування реєстратора розрахункових операцій для фізичних осіб-підприємців. Що стосується голосування за законопроекти по КСУ, то вони поки під питанням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Разумков нарешті розкрив всі карти щодо відставки уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?