Разумков скликає Раду на термінове засідання через рішення Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков скликає Раду на термінове засідання через рішення Зеленського

Разумков скликає Раду на термінове засідання через рішення Зеленського
Джерело:  online.ua

Напередодні український глава Володимир Зеленський вдруге ветував закон про відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби, а також щодо повноважень виконуючих обов'язки міністрів. Він вніс свої пропозиції до цього закону і попросив невідкладно внести їх в документ. Пропозиції та зауваження Зеленського вже розглянули в комітетах парламенту, тому вже 23 лютого о 12:00 парламентарії зберуться на позачергове засідання, щоб проголосувати за внесення змін до ветований закон. Відповідне розпорядження 20 лютого підписав спікер Ради Дмитро Разумков, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВРУ.

"У зв'язку з вимогою Президента України про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев'ятого скликання і відповідно до частини восьмої статті 19 Регламенту Верховної Ради України. Скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев'ятого скликання на 12.00 23 лютого 2021 року, на якому розглянути закон України про внесення змін до деяких законів України щодо поновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби з пропозиціями Президента України від 18 лютого 2021 (ресстр. № 4531) ", - повідомили в ВРУ.

Як відомо, 16 лютого Верховна Рада прийняла проєкт закону "Про внесення змін до деяких законів України про відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби", але вже 19 числа його ветував Зеленський. Президент вважає, що положення про виконання першим заступником міністра або заступниками (в період, коли посада міністра вакантна) тільки окремих повноважень міністра, є неприйнятними, оскільки призведуть до паралічу діяльності всього міністерства. Пропозиції та зауваження Зеленського миттєво були розглянуті в Комітеті з питань організації державної влади. Парламентарії прийняли рішення схвалити і відправити до сесійної зали всі зміни в закон, які запропонував президент.

Важливо відзначити, що на прийнятті закону про відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби категорично наполягає Євросоюз. У Брюсселі неодноразово закликали українську владу відновити конкурсний відбір, підкреслюючи, що це - центральний елемент реформи державного управління.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЄС пригрозив Україні втратою фінансової допомоги після рішення Зеленського ветувати закон про конкурси. У Брюсселі чекають негайної реакції українського парламенту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?