Разумков визнав труднощі ухвалення законопроєкту про легалізацію зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков визнав труднощі ухвалення законопроєкту про легалізацію зброї

Разумков визнав труднощі ухвалення законопроєкту про легалізацію зброї
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді відзначили дискусійність законопроєкту про легалізацію цивільної вогнепальної зброї. Спікер парламенту Дмитро Разумков наголосив, що документ №4335 потребує подальшого доопрацювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами політика, суспільство фактично розкололося у підтримці такого питання.

“Якщо буде така дискусія і якщо він з'явиться найближчими тижнями... Закон досить дискусійний. До того ж ви знаєте, що це питання неспецифічне для українського суспільства: хтось підтримує, хтось не підтримує. Але дивитимемося вже виходячи з тих норм... там багато моментів, багато нюансів, які також мають бути враховані”, - пояснив Разумков.

Цього тижня представники парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності рекомендували ухвалити у першому читанні проєкт №4335 “Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї”.

Згідно з законопроєктом, в Україні вводиться посвідчення власника зброї, у цьому документі визначають категорію. Також передбачається технічний паспорт на кожну одиницю зброї, в якому буде міститися інформація про власника та серійний номер.

Дозвіл на володіння вогнепальною зброєю видаватимуть дієздатному громадянину України без медичних протипоказань, судимості (погашеної чи знятої за законним порядком), а також без притягнення до адміністративної відповідальності останнього року.

Водночас законопроєкт пропонує встановити обов’язкове страхування цивільної відповідальності за потенційну шкоду третій особі чи майну.

Разом з цим в Україні створять Єдиний державний реєстр цивільної зброї, організовуватимуть курси з вивчення матеріальної частини зброї та правил поводження з нею.

Як повідомляв ONLINE.UA, покарання за кнопкодавство у Верховній Раді може стати у майбутньому суворішим, наголосив спікер Дмитро Разумков. Перш за все обговорюється впровадження штрафів проти порушників. які голосують за інших парламентарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?