Разумков здивував новою заявою після скандалу з виборами на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков здивував новою заявою після скандалу з виборами на Донбасі

Разумков здивував новою заявою після скандалу з виборами на Донбасі
Джерело:  online.ua

31 серпня очільник українського парламенту Дмитро Разумков офіційно повідомив, що у Верховній Раді вже є звернення члена команди Володимира Зеленського та одного із представників України в ТКГ Вітольда Фокіна про вибори на окупованому Донбасі. Однак вже 1 вересня спікер ВРУ неочікувано для всіх почав суперечити сам собі й заявив: жодного звернення в парламент не надходило. Про те, що звернення заступника очільника української делегації в ТКГ вже є в парламенті, Дмитро Разумков розповів в ефірі "Свободи слова" 31 серпня, передає ONLINE.UA.

"Станом на сьогодні також є заява Вітольда Фокіна, вона розширює в деякій мірі ту позицію, яка була заявлена, але вона кардинально інша, хоча там і там, вона робиться представником делегації ТКГ", - наголосив Дмитро Разумков.

За словами голови ВРУ, внесення змін до постанови парламенту про місцеві вибори може поставити під сумнів саме голосування, або навіть підштовхнути його до межі зриву.

Проте вже зранку 1 вересня Дмитро Разумков побесідував з журналістами й заявив, що його слова "не до кінця правильно зрозуміли". Мовляв, письмового звернення від Фокіна в парламент так і не надходило.

"Мається на увазі те інтерв'ю, де він звертався до Верховної Ради. Він казав, що коли парламент не розгляне такі зміни, то це сприйматиметься, буцімто Рада "не дуже хоче миру", – почав стверджувати Дмитро Разумков.

Як уже згадувалося раніше, 20 серпня до українського парламенту направив свого листа і очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук з проханням розглянути можливість внесення змін до постанови про місцеві вибори. На це зразу ж відреагував голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, - за його словами, наразі для проведення виборів на території ОРДЛО немає безпекових передумов.

Як повідомляв  ONLINE.UA, нещодавно член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник постійної делегації України в Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв виступив з неочікуваною вимогою — він хоче, щоб влада країни виключила з української делегації в ТКГ Вітольда Фокіна, який нещодавно запропонував ідею повної амністії для проросійських бойовиків на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?