Разумков зібрав на термінову нараду депутатів Верховної Ради - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков зібрав на термінову нараду депутатів Верховної Ради - що відбувається

Разумков зібрав на термінову нараду депутатів Верховної Ради - що відбувається
Джерело:  Укрінформ

У четвер, 2 липня, Верховна Рада не встигла розглянути всі поправки в закону про гральний бізнес, який стояв на порядку денному. Також нардепи не проголосували за подання поставновленія Володимира Зеленського про звільнення голови Нацбанку Якова Смолія, який напередодні вирішив піти у відставку. У зв'язку з цим, спікер ВРУ Дмитро Разумков після закриття пленарного засідання парламенту терміново зібрав керівників депутатських фракцій і груп на нараду, а перед цим дав невідкладне доручення Комітетам терміново розглянути кадрові питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Прошу невідкладно 2 липня 2020 у рамках предмета відання Комітету фінансової, податкової та митної політики розглянути кадрові питання, які відносяться до конституційних повноважень Верховної Ради і подати в установленому порядку пропозиції для розгляду на пленарному засіданні парламенту", - звернувся до нардепів Разумков.

Нагадаємо, 2 липня президент Володимир Зеленський зареєстрував проект постанови про звільнення голови Нацбанку Смолія, який напередодні ввечері подав у відставку через "систематичний політичний тиск". Анонімні джерела в президентській партії "Слуга народу" зважилися на несподіване зізнання українським ЗМІ - вони заявили про те, що, ймовірно, відставку глави Нацбанку Якова Смолія спровокував конфлікт, що виник у нього днями з українським лідером Володимиром Зеленським. Згідно з останніми даними, суперечка президента і голови НБУ начебто стався під час засідання Нацради реформ. У Смолія та Зеленського, зокрема, відбулася напружена розмова.

Очікується, що Верховна Рада може відправити Смолія у відставку вже завтра, 3 липня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посли Великої сімки екстрено звернулися до команди Зеленського через відставку глави НБУ Смолія. Вони зробили президенту України серйозне попередження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?