Речниця Зеленського опинилася в новому скандалі через Зеленського і Коломойського
Категорія
Політика
Дата публікації

Речниця Зеленського опинилася в новому скандалі через Зеленського і Коломойського

Речниця Зеленського опинилася в новому скандалі через Зеленського і Коломойського
Джерело:  online.ua

Речниця українського президента Юлія Мендель опинилася в новому скандалі після заяви про боротьбу Володимира Зеленського з олігархами. На її статтю про коруаційну боротьбу українського лідера звернув увагу шведський економіст і старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Аслунд, який засумнівався в правдивості слів Мендель і реальній боротьбі Зеленського з олігархами. Аслунд нагадав, що Зеленський жодного разу не виступив з критикою на адресу українського олігарха Ігоря Коломойського, якого підозрюють у впливі на владу в Україні. Мендель у відповідь написала, що Аслунд очевидно критикує Зеленського під впливом "старих наративів дезінформації" або тому що його звільнили з наглядової ради "Укрзалізниці". Суперечка Мендель і Аслунда триває. Речниця Зеленського запевняє, що боротьба з олігархами чинної влади буде видна в рішучих діях, шведський експерт в свою чергу вимагає вибачень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост Мендель Twitter.

Мендель дала посилання на свою статтю про боротьбу Зеленського з олігархами ще 4 березня. Але напередодні на неї звернув увагу Аслунд і задав питання, чи дійсно президент України буде боротися з кожним олігархом. Аслунд згадав Коломойського, якого назвав головною проблемою України.

"Дійсно? Він може назвати Коломойського? Кинути виклик олігархам - це взагалі нічого не означає. Головна проблема - це Коломойський. Може Володимир Зеленський так сказати? Або він все ще міцно із ним? Чому всі ці маріонетки Коломойського до сих пір його депутати?" , - написав Аслунд у відповідь на пост Мендель про боротьбу Зеленського з олігархами.

Мендель написала, що Аслунд виявився під впливом дезінформації, раз виступає з подібними заявами. Також вона допустила, що в цьому виражається його образа за звільнення з Укрзалізниці.

"Містер Аслунд, я дуже розчарована, що на вас так сильно вплинули занадто старі наративи дезінформації. Сподіваюся, ви говорите, спираючись на якісну аналітику, а не тільки через те, що вас звільнили", - відповіла Мендель Аслунд.

Він же в свою чергу розлютився і зажадав вибачень за таку відповідь, а також пояснити про яку дезінформації йдеться.

"Які старі наративи дезінформації ?! Я прочитав всі заяви Володимира Зеленського. Сказав він коли-небудь публічно хоч один негативний слово про Коломойського? (Всі ми знаємо, який він [Коломойський] шахрай.) Ні. Будь ласка, надайте докази зворотного або відкличте свій неприйнятний твіт! Буду вдячний за відповідь або, бажано, за вибачення. Вперед! " - обурився Алесунд.

Мендель ж вирішила поставити крапку в суперечці. Вона підкреслила, що українська влада віддає перевогу діям, а не словам, давши зрозуміти, що скандальні обговорення закінчені.

Як відомо, Мендель в статті іноземному виданню написала про боротьбу Зеленського з олігархами як виконання його передвиборчих обіцянок. Вона звернула увагу на те, що прихід Зеленського до влади в 2019 році означав припинення "майже 30 років домінування олігархів, через що Україна занурилася в бідність і корупцію". Речниця наголосила, зараз глава держави виконує свої обіцянки і бореться з впливом олігархів. Мендель нагадала українцям та міжнародній спільноті про повернення державного регулювання цін на оптовому ринку електричної енергії як про боротьбу з Дмитром Фірташем, введення Радою нацбезпеки і оборони санкцій проти Дмитра Козака, Віктора Медведчука і його дружини, пов'язаних з ним телеканалів, а також про затримання топ-менеджерів "Приватбанку" . Крім того Мендель зазначила, що одіозний олігарх Ігор Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов намагаються боротися з державою в декількох юрисдикціях по відшкодуванню грошей, а також додала, що вважає справу Приватбанку "символом безкарності олігархів" і очікує прогресу, в якому будуть бачити "великий прорив для України".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський відреагував на санкції США проти Коломойського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?