Референдум про ринок землі: у Зеленського пояснили, коли чекати на голосування
Категорія
Економіка
Дата публікації

Референдум про ринок землі: у Зеленського пояснили, коли чекати на голосування

Референдум про ринок землі: у Зеленського пояснили, коли чекати на голосування
Джерело:  online.ua

В Україні вже 2020 року можуть організувати загальний референдум з питання відкриття ринку сільськогосподарської землі для іноземців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ Олександра Корнієнка, заступника голови фракції "Слуга народу".

За його словами, народні депутати не змоги ухвалити законопроєкт про референдум через карантинні заходи на тлі пандемії COVID-19. Цей документ знаходився на реєстрації, однак порядок збив коронавірус.

"Коли ми повернемось до нормальної роботи, спочатку зареєструємо закон "Про референдум", а потім, я сподіваюсь, що до наступного року ми зможемо отримати предметні відповіді від народу", - пояснив Корнієнко.

Нагадаємо, законопроєкт про відкриття земельного ринку в Україні — це одна з умов Міжнародного валютного фонду для надання нової програми співпраці. Цей акт — давня суперечка для Верховної Ради. Попередні розгляди його завершилися фактичним блокуванням через отримання 4 тисяч пропозицій та правок. Розгляд їх затягнувся б на місяці.

Як повідомляв ONLINE.UA, у ніч на 31 березня парламент ухвалив закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Дане рішення підтримали 259 народних обранців. Серед них: Слуга народу – 206 голосів, Європейська солідарність – 23, Голос – 13, Довіра – 12, Позафракційні – 5, ОПЗЖ – 0, Батьківщина – 0, За майбутнє – 0. Варто звернути увагу на те, що глава держави Володимир Зеленський знаходився під час фінального голосування в залі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?