Референдум в Італії: стало відомо про гучну відставку
Категорія
Світ
Дата публікації

Референдум в Італії: стало відомо про гучну відставку

Референдум в Італії: стало відомо про гучну відставку
Джерело:  Reuters

Жителі Італії виступили проти  масштабної конституційної реформи, запропонованої прем'єр-міністром Маттео Ренці і винесеної на референдум.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Як показали Exit polls, «ні» пакету документів сказали 54-58% громадян Італії, «так» - 42-46%. Більш нищівну поразку Ренці передбачив телеканал RAI: ​​"ні" - 57-61%, "так" - 39-43%.
Reuters зазначає, що на фоні новин з Італії курс євро по відношенню до долара впав з 1,0625 до 1,0580. Провал референдуму може бути черговим ударом по єдності Євросоюзу.
Крім того, прем'єр Італії визнав поразку і оголосив про відставку, пише  Інтерфакс-Україна.
"Прихильники "ні" перемогли, причому зробили це навдивовижу переконливим чином", - сказав Ренці в ході звернення до італійців.
Він зазначив, що в понеділок, 5 грудня, в другій половині дня на засіданні ради міністрів подякує членам уряду за роботу.
"Після цього я подамся до президента країни, щоб передати йому прохання про відставку", - додав прем'єр, підкресливши, що саме президенту Італії Серджо Маттарелла належить вирішувати, що робити в ситуації, що виникла.
Глава уряду привітав з перемогою політиків, які виступали проти проекту реформи, але при цьому заявив, що як і раніше вірить, що запропоновані ним зміни вкрай потрібні країні.
"Я беру на себе всю провину за цю поразку", - зазначив Ренці.
Нагадаємо, проект реформи передбачав, зокрема, позбавлення сенату Італії, а також областей країни, багатьох повноважень. Передбачалося, що це дозволить ефективніше управляти країною, швидше приймати закони і створить умови для стабільної роботи уряду.
Як повідомляв ONLINE.UA,  глави Міністерств закордонних справ 14 країн ЄС виступили за перегляд угод про озброєння на континенті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?