Референдум в Нідерландах: Порошенко вирішив, що програла Європа, а не Україна
Категорія
Україна
Дата публікації

Референдум в Нідерландах: Порошенко вирішив, що програла Європа, а не Україна

Референдум в Нідерландах: Порошенко вирішив, що програла Європа, а не Україна
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко вважає, що з  провалом євроінтеграції України на референдумі в Нідерландах  програла Європа, а не Україна.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Адміністрації президента.


Я вірю в Європу і вірю в європейські цінності, вірю в те, що роблю я, і в те, за що люди виходили на Революцію Гідності - європейське майбутнє України. Саме тому ми чітко відзначаємо, що Угода про асоціацію не буде змінена, що вона вже зараз застосовується, включаючи всеохоплюючу та поглиблену зону вільної торгівлі", - заявив президент в інтерв'ю українським телеканалам.


Порошенко зазначив, що Єврокомісія повинна прийняти рішення про передачу законодавчих пропозицій щодо запровадження безвізового режиму з Україною до Ради Європейського Союзу і Європейського парламенту.


Президент згадав, що більшість країн ЄС підтримували Україну на важкому шляху до Євросоюзу і були засмучені результатами референдуму в Нідерландах. Але лідери ЄС продовжать тримати двері відчиненими для України.


"Це заявила і Ангела Меркель, і Франсуа Олланд, і Барак Обама, Даля Грібаускайте. Тому ми і надалі будемо робити те, що повинні - реформувати країну, імплементувати Угоду про асоціацію, повинні рухатися в Європу", - сказав глава держави.


"Ця поразка Європи, і саме так це оцінили лідери більшості європейських країн, лідери ЄС, тому що Європа зараз переживає не найкращі часи", - підкреслив Порошенко.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  прагнення підтримати Україну в отриманні безвізового режиму з ЄС висловив і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте  в телефонній розмові з президентом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?