Референдум в Туреччині: названі попередні результати, Ердоган вже святкує
Категорія
Світ
Дата публікації

Референдум в Туреччині: названі попередні результати, Ердоган вже святкує

Референдум в Туреччині: названі попередні результати, Ердоган вже святкує
Джерело:  Anadolu

У Туреччині оголосили попередні результати референдуму щодо змін у конституцію: 51,34% громадян проголосували за розширення повноважень президента країни Реджепа Ердогана при явці виборців у 86%.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

Після внесення змін до конституції президент зможе сам призначати міністрів і вищих держчиновників, а також оголошувати надзвичайний стан і розпускати парламент.

Також він буде одночасно і главою уряду, а пост прем'єр-міністра скасують в 2019 році.

Читайте також: На референдумі у Туреччині сталася перестрілка, є загиблі

Крім того, Ердоган, який зараз очолює країну, отримає можливість залишатися при владі протягом двох п'ятирічних термінів – до 2029 року і зможе повернутися у крісло голови правлячої Партії справедливості і розвитку.

Зміни також передбачають і збільшення кількості депутатів парламенту – з 550 до 600, а вибори депутатів і президента будуть проводитися раз у 5 років в один день.

Тим часом, свої привітання Ердогану вже надіслали керівники багатьох країн світу.

У свою чергу, за даними Reuters, опозиційна Республіканська народна партія заявляє про порушення на референдумі і буде вимагати перерахунку до 60% голосів, заявив заступник голови партії.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше на одній із дільниць для голосування на референдумі сталася стрілянина між двома группами, які розбіглися у політичних поглядах, загинули троє людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?