Реформатор з Європи висунув дві умови роботи в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Реформатор з Європи висунув дві умови роботи в Україні

Реформатор з Європи висунув дві умови роботи в Україні
Джерело:  online.ua

Словацький реформатор Іван Міклош, колишній  міністр фінансів, назвав умови вхождення в український уряд.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112 Україна.За словами екс-міністра, його умови перш за все програмні, однак проблемою може стати громадянство.


"Спочатку я отримав цю пропозицію від Наталії Яресько. Це було кілька тижнів тому. Минулого тижня я отримав цю пропозицію від Гройсмана. Йдеться про посаду віце-прем'єра і міністра фінансів. Що стосується умов, мої умови, перш за все, програмні. Необхідно мати прореформну програму і команду. Ця програма і команда повинні отримати підтримку в парламенті. І друга умова - моє громадянство. У нас в Словаччині є строгий закон, кожен, хто отримує громадянство іншої країни, автоматично втратить громадянство. Це для мене проблема", - заявив Міклош.


Він також додав, що був би радий бачити в новому уряді чинного главу Мінфіну Наталію Яресько.


"Я був би радий бачити її в уряді... Буде вона чи не буде в уряді - залежить від неї і майбутнього прем'єра", - сказав екс-міністр.


Міклош вважає, що найважливішим пріоритетом Мінфіну є продовження консолідації публічності фінансів, реформа фіскальної та митної служб, податкова реформа, яка була зроблена частково, фіскальна децентралізація, консолідація банківського сектора.


"Ці заходи необхідні не для МВФ, вони необхідні, тому що без них не буде стабільності, інвестицій, не буде зростання, не буде поліпшення життя українців", - зазначив він.


Раніше повідомлялося, що парламентська

фракція Блок Петра Порошенко виступила за призначення прем'ер-міністром чинну главу Міністерства фінансів

 Наталію Яресько.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?