Регулярно стежити за молоддю в мережі: Путін видав черговий шокуючий указ
Категорія
Світ
Дата публікації

Регулярно стежити за молоддю в мережі: Путін видав черговий шокуючий указ

Регулярно стежити за молоддю в мережі: Путін видав черговий шокуючий указ
Джерело:  online.ua

Російський уряд запустить цілодобове стеження за молоддю в мережі, щоб мати актуальні і докладні дані про те, як молодь поводиться в Інтернеті. Відповідний наказ віддав російський президент Володимир Путін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

У дорученні Путіна вказано, що уряд повинен мати уявлення, як формуються погляди підростаючого покоління, а також знати про його споживчі переваги.

"Забезпечити проведення регулярних досліджень споживчих переваг і особливостей поведінки молодіжної аудиторії в російському сегменті мережі Інтернет з метою підвищення рівня інформованості органів державної влади Російської Федерації і організацій, що здійснюють діяльність в сфері виховання", - сказано в документі.

Окремим пунктом у дорученні Путіна стоїть завдання Кабміну РФ по створенню центру, який буде наповнювати інтернет контентом, націленим на духовно-моральне виховання молоді.

Нагадаємо, раніше Путін виступив за повну ізоляцію інтернету в Росії. Таким чином в Москві вирішили убезпечити Рунет на випадок збоїв або цілеспрямованого масштабного зовнішнього впливу. Закон про повну ізоляцію Рунета повинен вступити в силу з 1 листопада 2019 року.

Після вступу в силу цього закону державні та муніципальні органи і установи зобов'яжуть вести електронну переписку з громадянами і організаціями "згідно з правилами і принципами, встановлених нацстандартів РФ в галузі криптографічного захисту інформації". Координувати забезпечення "сталого, безпечного і цілісного функціонування інтернету" на території Росії буде Роскомнадзор.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дві третини росіян (66%) вважають, що підкидання поліцейськими наркотиків і фальсифікація кримінальних справ в МВС стали звичайною практикою в сучасній Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?