Реінтеграція Донбасу вже почалася — у Зеленського виступили з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Реінтеграція Донбасу вже почалася — у Зеленського виступили з гучною заявою

Реінтеграція Донбасу вже почалася — у Зеленського виступили з гучною заявою
Джерело:  YouTube

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та речник української делегації у Трьохсторонній контактній групі Олексій Арестович поділився з українськими громадянами важливою новиною. Він звернув увагу на те, що повернення окупованих територій Донбасу складається з двох процесів – реінтеграції та деокупації. Як стверджує політик, перший вже почався. За його словами, роботи з реінтеграції ведуться постійно. Про це спікер української делегації у ТКГ заявив в ефірі телеканалу "Дом", передає ONLINE.UA.

"Це боротьба за розум і серця, відкриття КПВВ з українського боку, відкриття центрів надання адміністративних послуг", – розповів Олексій Арестович про процес реінтеграції.

Окрім того, він нагадав, що офіційний Київ продовжує виплачувати пенсії 620 тисячам мешканців ОРДЛО.

Як стверджує спікер ТКГ, для повернення окупованих територій Донбасу "повинні скластися декілька чинників – зовнішньополітичний, внутрішньополітичний на підконтрольних Україні і на тимчасово окупованих територіях, а також готовність армії".

"Повернення дипломатичним шляхом получиться тоді, коли 3 будь-які чинники зійдуться. Одним з них можна знехтувати", – наголосив член команди Володимира Зеленського.

Як уже згадувалося раніше, з метою розв'язання ключових проблем окупованих територій, команда глави держави напрацювала План дій щодо Донбасу. Проте проросійські сили на Сході України створили власний так званий план дій. Він передбачає 15 кроків, серед яких є закріплення у Конституції окремих районів Донецької та Луганської областей аж до 2050 року. Що важливо розуміти, план бойовиків вже підтримала офіційна Москва, яка таким чином визнала себе стороною конфлікту на Донбасі.Також нещодавно глава РНБО Олексій Данілов повідомив, що його команда вже готує нове рішення щодо ситуації на Донбасі, як це пообіцяв майже рік тому президент країни Володимир Зеленський. Представники ЗМІ запитали у чиновника, що буде після 9 грудня 2020 року, коли закінчується термін дії плану А — вирішення конфлікту на Донбасі політико-дипломатичним шляхом. Секретар РНБО зізнався, що готується нове рішення, проте не зміг уточнити, буде воно відкритим чи закритим.Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володимир Зеленський звернувся з проханням до усіх українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?