Республіканці закликають Байдена ввести жорсткі санкції проти IT-компаній з Китаю
Категорія
Політика
Дата публікації

Республіканці закликають Байдена ввести жорсткі санкції проти IT-компаній з Китаю

Республіканці закликають Байдена ввести жорсткі санкції проти IT-компаній з Китаю
Джерело:  online.ua

Група сенаторів з Республіканської партії США закликає президента Джо Байдена ввести санкції проти компанії Huawei Cloud та інших, які надають послуги хмарних обчислень урядовим відомствам Китаю. 

Джерело:  Reuters

Байдена закликають до санкцій проти  IT-сектора Китаю

Китайські компанії, що займаються хмарними обчисленнями, все частіше взаємодіють з іноземними організаціями - у деяких випадках з іноземними організаціями, які перебувають під санкціями. Вони безпосередньо кидають виклик інтересам національної безпеки та економічної безпеки Сполучених Штатів та союзникам, - йдеться у матеріалі видання.

За словами сенаторів, Huawei Cloud наразі реалізує проєкт  "Сузір'я небесних обчислень" на умовах фінансування разом з Чаншаським науково-дослідним інститутом космічної науки та технологій Тяньї, відомим також як "Spacety China".

У 2021 році представники цього інституту надавали допомогу під час зйомок особам з Росії.

У травні 2019 року в рамках міркувань щодо безпеки США Мінторгівлі додало Huawei до чорного списку.

Ми закликаємо вас використовувати всі доступні інструменти для вжиття рішучих заходів проти цих фірм через санкції, експортні обмеження та заборони на інвестиції, а також для подальшого розслідування діяльності компаній, що надають послуги хмарних обчислень у Китаї, - цитують автори матеріалу лист, який сенатори надіслали Байдену.

Хто ще з китайських компаній може опинитись під санкціями США 

У листі сенатори також закликають Байдена одати Alibaba Cloud до списку експортного контролю Мінторгівлі США.

Сенатори стверджують, що китайська компанія співпрацює з армією Китаю, що становить загрозу нацбезпеці США.

Міністерство фінансів має додати Alibaba Cloud до обмежувального списку компаній за участь у розвитку китайського військово-промислового комплексу.

У серпні 2020 року адміністрація колишнього президента США Дональда Трампа випустила попередження для китайських хмарних провайдерів, включно з Alibaba, щодо недопущення того, щоб конфіденційну особисту інформацію громадян США і найціннішу інтелектуальну власність американського бізнесу зберігали й обробляли в хмарних системах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?